08-08-2012

Nederlandse roots in Zuid Afrika. We wisten al een beetje dat wij hier flink hebben huisgehouden, maar toch, als de dagboeken van de eerste kolonisten leest en dat is gewoon 100% oud Nederlands, dan wordt het wel duidelijk. Daarbij hangen alle oude vlaggen van Zuid Afrika (na het afschaffen van de apartheid zijn het volkslied en de vlag gewijzigd), en ‘hoe Nederlands wil je het hebben’?
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Met Riaan en Sanet aten we opnieuw veel, dronken nog steeds meer dan genoeg en bezochten musea en monumenten, echt geweldig! Het is gewoon heel leuk om de historie van ‘locals’ te horen, zo hoor je de echte verhalen en ook de gruwelijke misdaad die hier aan de orde van de dag is. Ook troffen we een heuse Nederlandse Kaasmakerij, een heuse traktatie na alle smerige Cheddar en een zak Venco Muntdropjes konden we niet laten liggen. Zelfs niet voor 5 euro!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Om nog een laatste stuk Zuid Afrika te zien, reden we naar de Oostelijke Transvaal, een bergachtig gebied tegen het Kruger National Park aan. Prachtige natuur, heerlijke wandelingen en een laatste dikke steak. De motoren zijn nu echt klaar voor de route naar Egypte, al zijn ze nu echt heel zwaar omdat we extra banden en kettingsets bij ons hebben.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zuid Afrika was een echte eye-opener. We zijn wel een beetje blij dat we het land uit zijn, al missen we sommige mensen ook wel omdat we er écht goede vrienden hebben gemaakt. De misdaden zijn gewoon gruwelijk, omdat er naast diefstal van je telefoon ook veel marteling bij te pas komt. We spraken Zuid Afrikaners die een kussen op hun hoofd hebben gehad, en vervolgens een wapen hoorden weigeren… dan krijg je best kippenvel, want de kans dat zoiets je overkomt in Nederland is gelukkig nihil. En helaas, verhalen als hierboven hoorden we vaker. Het land is ontregeld, en daar lijden alle bevolkingsgroepen onder. Doodzonde, want dit land komt hiernaast redelijk dicht bij ‘Het Paradijs’, want het is super mooi en het klimaat is een droom!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA