Vanaf dat ik een klein meisje van 6 jaar oud was werd ik al regelmatig geconfronteerd met zuigers, filters en andere voor mij zeer oninteressante brommeronderdelen. Niet alleen oninteressant, maar vooral ook heel irritant aangezien dit soort onderdelen regelmatig op tafel lagen bij het avondeten. Dit verstoorde niet alleen mijn uitzicht, maar ook de hoeveelheid aandacht die ik kreeg.

Mijn lieve broer, ruim 9 jaar ouder dan ik, rommelde vanaf zijn 15e met brommers, en daar begon mijn ervaring met gemotoriseerde voertuigen op twee wielen. Niet een al te beste start dus…

Jaren later kocht mijn broer, na eerst ruim 10 andere motoren in zijn bezit te hebben gehad, een Honda Africa Twin. Ik, inmiddels 21 jaar, ging kijken, of liever gezegd, ik liep er per ongeluk tegenaan toen ik bij hem langs ging. Ik vond hem lelijk: die kleuren… en groot. Eigenlijk was het een beetje een uit de kluiten wassen cross motor. Ik ben er wel even op gaan zitten.

Mip_AT_002

Dat voelde eigenlijk wel heel gaaf, maar dat ging ik natuurlijk niet toegeven! Al met al ging mijn hart nog niet sneller kloppen van motoren.

Toen ik 24 jaar oud was, haalde Daan zijn motorrijbewijs (beïnvloed door mijn broer?), en kocht een….. Honda Africa Twin (beïnvloed door mijn broer???). Vooruit, ik wilde wel achterop, want gaaf vond ik het wel!

Na een paar maanden achterop gezeten te hebben bij Daan ben ik toch maar eens een paar lessen gaan nemen bij wijze van proef (nee, niet beïnvloed door mijn broer; hiervoor gaan de credits naar Daan, hij heeft zo mogelijk nog meer overredingskracht dan mijn broer! :-S). En ja hoor: verkocht!

Een half jaar later had ik mijn rijbewijs, en toen ik net 26 was werd ik de trotse eigenaar van een lelijke uit de kluiten gewassen cross motor…..juist, de Honda Africa Twin van mijn broer, haha!

P1000683

Al gauw werden de voorzichtige vlindertjes een serieus houden van ;-) , en heb ik een mooie mascotte geregeld voor mijn Milka Koe (zoals hij liefkozend door mijn broer genoemd is vanwege de overheersende ondefinieerbare kleur – blauw/paars).

En, achteraf heeft het er misschien altijd al ingezeten… :-)

P1030012