8-9-2009 – Daan maakt zich geen minder zorgen over de trailer achter de Peugeot 206 1.9d!

Na de testrit van 2 dagen geleden waren er toch enkele zorgen, met name bij Daan (as always :( ). Voor het Peugeotje is het toch een flinke kar, en we haalden net de 90 km/uur.
Na vandaag pogingen te hebben gedaan om toch nog een andere auto te regelen, blijkt het toch het lot te zijn dat we de hele bups met de Peugeot naar ‘t zuiden moeten gaan sleuren.

Vanavond maar een retourtje Sleeuwijk gedaan met de motoren op de trailer.
(Ter info: het opladen en vastsjorren duurt slechts een kwartier! Wat zijn we toch een team…:-))
Eigenlijk viel het allemaal wel mee. 100 km/uur is goed te doen, zelfs in z’n 5e versnelling (windstil en Nederlands vlak) We hebben zelfs de 110 km/uur even aangestipt! Nu zijn we er wat meer aan gewend en rijdt het eigenlijk redelijk rustig en relaxed. En ach, met 100 km/uur kom je er ook prima natuurlijk! Snel zat voor zo’n combinatie.

6-9-2009 – Mirjam leert rijden met een aanhanger (met 2 Africa Twins!)

Daan z’n ouders hebben de trailer vanuit Groningen naar Rijswijk gereden, en zijn daarvoor natuurlijk beloond met een heerlijk culinair hoogstandje van Daan. De volgende dag zijn we de trailer maar eens goed gaan testen…

Omdat Mirjam in de 9 jaar dat ze haar autorijbewijs heb nog nooit met een auto met trailer erachter heeft gereden, zijn we eerst met een lege trailer naar een groot parkeerterrein gegaan om even te oefenen. Dat ging allemaal prima; ze heeft de basics geleerd van het vooruit rijden (dat is in elk geval handig als je vooruit wilt komen ;-) ), en heeft zelfs nog een stukje achteruit gereden wat ook niet verkeerd ging. Vervolgens is ze zelf met de auto met trailer naar huis gereden.

Omdat we nog tijd over hadden, hebben we de motoren erop gezet om nog een rondje te gaan doen. Uiteraard kom Daan het niet laten ‘t hele spul even door het zand te trekken. Zie het A4-oefenterreintje op de achtergrond, het mulle zand zijn we maar niet door gegaan met het arme kleine Peugeotje :-) .

P1030081klein

Daarna heeft Mirjam nog een stuk gereden. Best een verantwoordelijkheid om de twee motoren zo mee te slepen in dat drukke verkeer! Wat Mirjam er verder van vond kun je in dit filmpje zien…

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

25-8-2009 – Mirjam leert sleutelen!

Daan hoeft niet meer te leren sleutelen, dat kan hij al. Aan auto’s, motoren, enz. Eigenlijk is hij handig met alles! Hartstikke handig dat technische inzicht, en eigenlijk ook wel noodzakelijk als je met z’n tweetjes op reis gaat met de motor.

Gelukkig kan Mirjam ook wel het een en ander bijdragen aan zo’n reis: ze kan motorrijden, zelf tanken, d’r bandjes opblazen, kortom; het begin is er! :-)

Maar goed: het is ook wel belangrijk dat je allebei een beetje snapt hoe een motor in elkaar zit, zodat Daan het niet altijd in z’n eentje hoeft op te knappen als er iets aan de motoren moet gebeuren.

Een paar maanden geleden heeft Mirjam haar eerste sleutelles van Daan gekregen, en heeft ze zelf de motor een beurt gegeven (olie + filter vervangen dus) :-) .

Toen was het tijd voor de volgende stap: Mirjam kreeg sleutelles 2 van haar broer. De ketting moest vervangen worden. Althans, dat dachten we toen…lang verhaal, uiteindelijk zit nu de ‘oude ketting’ er weer op en is alleen het voortandwiel vervangen. Maar de ketting is niet voor niets vervangen in eerste instantie, Mirjam is nu helemaal op de hoogte hoe dat moet!

25-08-2009 003

Het duurde wel wat langer dan gewoonlijk (ze wilde natuurlijk van alles weten waar ieder dingetje voor was: drukregelaar, filters e.d. kortom, alles wat niets met een kettingset te maken heeft en haar broer legt dat als motorexpert natuurlijk graag uit), maar 2 uur later lag de ketting erom!