10-03-2011

Morgen is het dan zover; dan vliegen we naar Toronto, Canada. Steeds hebben we ons afgevraagd hoe dat voelt; als het nog 3 maanden duurt, nog 1 week, nog 1 dag. We hebben het een paar maanden terug steeds aan vrienden gevraagd die op de motor naar Zuid Afrika gingen. Maar het is gewoon niet uit te leggen. Pas als je het meemaakt, weet je hoe het voelt. En dat is eigenlijk met alles zo!

De afgelopen maanden zijn veel ‘grote’ dingen gebeurd: huis verkocht en verhuist naar een tijdelijk huurhuis (dit betekend steeds héél veel opruimen, uitzoeken en weggooien of opslaan, en wij maar denken dat we weinig spullen hadden ;-) ). In de tussentijd hebben we nog 3 weekenden bij Daan z’n ouders gesleuteld aan de motoren om ze ‘wereldreis-proof’ te maken.
Daarnaast is het ongelofelijk hoeveel tijd je nog kwijt bent aan het regelen van allerlei kleine dingen. En dan plannen wij nog niet eens echt onze route, wat sommigen wel doen.

Afgelopen zaterdag hebben we een fantastisch afscheidsfeest gehad met bijna al onze naaste familie, vrienden en een aantal ex-collega’s. Het was enorm genieten om iedereen zo bij elkaar te hebben, te kletsen, te feesten, te dansen (ook Mirjam d’r nichtje Sylvana van 9 kon er wat van!). Maar ook afscheid nemen hoorde er helaas bij. Af en toe wat tranen weggeveegd, als mensen ’s avonds nog naar huis reden, of de volgende ochtend na het typische Daan en Mip-ontbijt van brood met eieren en spek (al moet Rens daar de credits voor krijgen :-) , hij heeft zich goed uitgeleefd met het bakken van de eieren!). Eerder deze week hebben we ook apart afscheid genomen van Mirjam d’r omaatje, en gister van Daan z’n broer met vrouw en kinderen.

Morgen is gelukkig de laatste dag van afscheid nemen. We zeggen morgenochtend Daan z’n zus, zwager en neef gedag, en gaan vervolgens met Mirjam d’r ouders naar Schiphol, waar ook haar broer en schoonzus zullen en Daan z’n ouders zullen zijn. Dan is het inchecken, gedag zeggen, en wegwezen!
In het vliegtuig hebben we dan eindelijk echt de tijd om tot rust te komen :-) waarna het echte avontuur kan beginnen!