12-03-2011

De ochtend van vertrek verliep natuurlijk behoorlijk emotioneel, en door ellende op de weg konden de ouders van Daan ons helaas niet meer gedag kussen op Schiphol. Dat was een echte tegenvaller…

Na een lange maar goede vliegreis kwamen we gisteren aan in Toronto, en daar zijn we flink vertraagd. De vlucht was 20 minuten vertraagd, een deel van de bagage ontbrak en we waren wat extra tijd kwijt omdat we al goederen verscheept hadden naar Canada en vanwege de kaas (uiteraard!) in de koffer.

Daarna hebben we uiteindelijk ome Geert gevonden op het vliegveld, wat hebben die Stehouwers toch een engelengeduld! ;-) Dat geduld zou hem niet lang daarna nog goed van pas komen, want met de motoren was het ook niet zo snel geregeld.

Vanaf het vliegveld zijn we direct doorgereden naar de transporteur; de motoren waren namelijk nog steeds niet ingeklaard en dit moesten we nu zelf doen. Blijkbaar iets heel ingewikkelds, want het duurde uiteindelijk ruim 3 uur… Maar goed, de stempels staan op de juiste papieren en we hebben het voor elkaar gekregen dat de motoren niet geïnspecteerd hoeven te worden; de container kan maandag gewoon afgeleverd worden bij Lely Canada, waarna we ze op gaan halen!

Laat op de avond (Nederlandse tijd na 3 uur ‘s nachts) zijn we aangekomen bij Geert en Barry, waar we heerlijk verwend zijn met zelfgemaakte appeltaart en zelfgemaakte wijn; waarna we als een blok in slaap zijn gevallen.