Waarom Marokko?

… Omdat het dichtbij is.
… Omdat het goedkoop is.
… Omdat je er prachtig kunt offroaden!
… Omdat het een compleet andere cultuur is, op een rijdbare afstand.
… Omdat de Marokkaanse keuken als een van de meest gevarieerdste keukens ter wereld wordt beschouwd.

Daan z’n motor is al ooit in Marokko geweest, en voor Daan is het altijd een plan geweest “ooit” met dat ding naar Marokko te gaan. Wat is er dan mooier dan het meteen als een test voor de lange trip te zien?

Het idee is nu:

Motoren op de trailer naar Algeciras, Spanje. Onszelf kennende zullen we dan dus waarschijnlijk wel compleet naar de andere kant van het land gaan… ;-)

IMGP0020
Daar nemen we de goedkoopste boot (want tja, op een langere reis kies je ook niet de meest luxe optie!) en dan eigenlijk in 1 dag door het rifgebergte rijden.  Dit schijnt een beetje een creepy gebied te zijn vanwege de hasj-teelt, met bijbehorend volk en tuig.

Daarna willen we door de Atlas gaan rijden, en dan zoveel mogelijk offroad. We nemen de tent e.d. mee, dus wildkamperen is een mooie optie. We hebben geen idee hoevaak we in hotels/pensions/… zullen overnachten, of hoevaak we niet zelf zullen koken.

Ergens in de buurt van de Sahara ligt een opgedroogde rivier, waar een “pad” doorheen loopt van een paar kilometer; dit is 1 van de routes die we willen rijden. (voornamelijk omdat de route daarheen heel mooi is, maar ook vanwege deze compleet verlaten vlakte)

Qua steden staat eigenlijk alleen Marrakech op het menu, en misschien Barcelona op de terugreis.