18-03-2011

Dinsdag 15-03-2011 aan eind van de middag kwamen we aan bij Riet en Ray in Wolverine Lake, VS. En wauw, wat wonen zij mooi! Direct aan het meer; en de eekhoorntjes lopen hier bij wijze van spreken bijna binnen. Mirjam dacht woensdagochtend als een beroepsfotograaf een unieke foto te maken van een eekhoorn, toen bleek dat als je een tijdje voor het raam gaat staan, je er in no time een paar in je blikveld hebt :-D .

Het leek wel alsof we het mooie weer hadden meegenomen, want de volgende dag was het prachtig weer, en een lekkere zachte temperatuur. Het nog bevroren meer smelt heel hard op het moment.
Riet en Ray hebben allebei een Spyder (een soort sneeuwscooter, maar dan met 3 wielen) en we zijn een middag gaan rijden met Ray en Maria met 2 Spyders en de brommers. Echt geweldig om eens op zo’n Spyder te rijden; niet te vergelijken met motorrijden!
We zijn bij hun kleinzoon gaan kijken die een zangcompetitie had op een ‘highschool’, helaas hebben we zijn optreden gemist omdat we wat laat waren, maar we hebben wel wat andere koren gezien. Best wel leuk, en ook heel grappig om op een ‘higschool’ (kids van ong. 12-17 jaar) te lopen!
Ook zijn we met Riet naar de Walmart en de Costco gegaan. En wauw, wat ze zeggen over Amerika is waar; alles is groot en in megaverpakkingen! We hebben er best wel om moeten grinniken; zie ons gaan straks op de motor met een megahoeveelheid pasta, 4 kilo kaas en een emmer koffie op voorraad ;-) . In kleinere winkels schijnen ze ook wel kleinere (voor ons Nederlanders normale) hoeveelheden te verkopen.
Ander mooi voorbeeld: we kopen een ijsje, en we krijgen de vraag, “One of two scoops?” (1 of 2 scheppen). Wij kiezen 1 schep, in de verwachting iets van 2 bolletjes zoals we ze in Nederland kennen te krijgen ofzo. Krijgen we een ijs(je) met een hoeveelheid ijs dat gelijkstaat aan 5 of 6 bollen! Ongelofelijk!
Verder zijn zowat alle huizen vrijstaand, met een redelijk grote tuin en brede straten. Verder zijn geen 2 huizen hetzelfde, dat zorgt wel voor wat meer variatie dan in Nederland.
Al met al vermaken we ons prima hier!

Met de motoren gaat alles goed. Alleen bij Daan z’n motor is het plastic tandwieltje van de snelheidsmeter kapot, maar die hebben we besteld en komt als het goed is dinsdag hier binnen. Dus we zullen hier blijven tot woensdag; nog een paar daagjes vakantie vieren voordat we echt beginnen!