28-04-2011

Everything is bigger in America… En dat klopt redelijk! En de amerikanen houden van hun nationale parken; we hebben er inmiddels drie mogen bewonderen en zitten nu met de tent en motoren in Grand Canyon National Park!

Na de gezellig tijd in Mexican Hat zijn we richting het noorden gegaan, en al na een paar kilometer hebben we een Duitser (Daniël) op een Honda Varadero ontmoet; hij kwam net vanuit Zuid-Amerika omhoog gereden! Babbeltje, praatje, stoere verhalen… dus samen op gereden naar een camping in Monticello, Utah. Onderweg bleek hij helemaal niet offroad te kunnen rijden, eigenlijk überhaupt niet te kunnen rijden, en z’n verhalen werden dermate aangedikt dat we er eigenlijk steeds minder van zijn gaan geloven. Zo zie je maar, ook dwazen reizen de wereld rond! Lekker twee nachtjes gebleven; ideaal om weer eens te douchen en de was te doen. Wel werd het wederom erg koud, dus op richting het zuiden! Gelukkig had Daniël wat jaarkaarten voor de Nationale Parken over (waar Daan een handtekening vanaf heeft weten te poetsen, zodat wij ze voor een heel mooi prijsje konden overnemen en hergebruiken ;-) ) en dus kunnen we nu overal gratis in!

Vanaf Monticello hebben we een route bedacht naar het oosten, offroad! Helaas lag daar een halve meter sneeuw, en moesten we omkeren en een deels alternatieve route bedenken. Hierna hebben we wel ongeveer 200 km offroad kunnen rijden naar Lake Powell, echt prachtig! Lekker zanderig (Daan scheet in z’n broek, en Mirjam ‘Pol-de’ overal mooi doorheen) maar erg afwisselend! Natuurlijk denken we veel aan familie, waardoor we zelfs een heuse ‘Peet-kust-El-Rots’ hebben gevonden!

P4231203

Wild kamperen blijft toch wel erg leuk hier; niet alleen vind men het heel normaal (veel Amerikanen, ook gezinnetjes, doen het) maar het zijn ook werkelijk de mooiste plekjes in ’t land lijkt het; geweldig! De wind nam ons mee naar Bryce Canyon National Park, waar het bijna vroor en we een motel ingedoken zijn; dikke korting en een kamer met open haard; we voelden ons zielig ;-) .

P4241254

Gelukkig was er snel draadloos internet en hebben we 23 Gieg aan films gedownload voor eventuele saaie avonden. Bryce Canyon is prachtig, maar nogal saai; na drie kwartier heb je je foto’s wel gemaakt en zijn we op pad gegaan naar Zion National Park. In één woord: allemachtigprachtig! Je rijdt er dwars doorheen over de Highway, met gloednieuw asfalt en dus mijlen lang balen van het inhaalverbod en de maximum snelheid van 35 mph. De helmcamera heeft weer veel opgenomen, maar Daan heeft nog steeds geen handige manier van videoverwerking gevonden… (Iemand tips? ® Mail even :-S. Het grote probleem is dat de laptop .mp4 slecht aankan.) Ten westen van Zion mag je wild kamperen, en dat hebben we dan ook gedaan; de plek was mooi en dermate populair dat het ’s avonds lekker volstroomde. Naast de tent begon een hamster-achtig ding vrolijk gras te maaien en te graven; dikke pret! Hierna hebben we een dag gewandeld in Zion National Park, echt prachtig!

P4251340

De parken bevallen wel, en vanwege het weer zijn we alsnog verder naar het zuiden gegaan. Vlak boven Lake Powell (bij Page, Arizona) hebben we wild gekampeerd tussen de rotsen; wat is er leuker dan door een rivier te moeten waden en een pad te moeten maken naar de kampeerplekje? Uiteindelijk zijn we gisteren aangekomen in Grand Canyon National Park, wat natuurlijk prachtig is. We kamperen in het park (op loopafstand van de Canyon) en hebben meteen maar drie dagen geboekt; even een beetje bijkomen na 8551 km in anderhalve maand!

P4281471

Het reizen bevalt nog steeds prima, het tempo gaat er steeds verder uit en we hebben besloten meer te gaan eten en snoepen omdat we teveel afslankten; hoe thuis kun je je voelen in de VS :-D ? Ondanks dat de motoren het op wasbord-offroad-wegen nogal wat te voorduren hebben, hebben zij het hier ook prima naar hun zin en draaien als een zonnetje!